2012. december 22., szombat

Világvége, és más butaságok ...


"Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ő volt kezdetben Istennél. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett, ami lett. Benne az élet volt, s az élet volt az emberek világossága. A világosság világít a sötétségben, de a sötétség nem fogta fel. Föllépett egy ember, az Isten küldte, s János volt a neve. Azért jött, hogy tanúságot tegyen, tanúságot a világosságról, hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, csak tanúságot kellett tennie a világosságról. (Az Ige) volt az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít. A világba jött, a világban volt, általa lett a világ, mégsem ismerte föl a világ. A tulajdonába jött, de övéi nem fogadták be. Ám akik befogadták, azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekei legyenek." (Jn. 1, 1-12)

Szóval az éppen napirenden levő "világvégéről" is nem bebizonyosodott, hogy kamu volt? Mint minden eddigi. És mielőtt kitalálná bárki a következő "világvége" pontos dátumát, ajánlom beleolvasni abba a könyvbe, ami kb. 2000 éve íródott, amiből a fenti sorokat is idéztem ... és aminek a szavai mindig igazak voltak, maradtak és lesznek. Egész addig, amig eljön az a világvége, amiről Jézus beszélt, aminek az idejét nem tudja senki, még az ég angyalai, még a Fiú sem, csak egyedül az Atya!

Miért nem ébredünk végre fel, miért nem nyitjuk ki a szemünket? Miért nem hisszük el Isten szavát? Kitalálunk minden hülyeséget, kitalálunk új isteneket, amiket imádunk ... de elfelejtkezünk arról az egy igaz Istenről, akinek a szavai nem kamu szövegek, nem átverés. Okosabbak akarunk lenni, mint Ő, mindent kimagyarázunk, mindent jobban akarunk tudni. Hiszünk mindenféle "jóslatoknak", hiszünk több száz éve kihalt őslakosok állítólagos jövendőléseinek. Ha nem értünk meg valamit, akkor annak adunk a mi saját ízlésünknek megfelelő értelmet, és azt hirdetjük mint tényeket. Utólag ráfogjuk bármire, hogy ez meg volt jósolva. (Hisz utólag mindent könnyű előre megmondani ...)

Mi lett mindennek az eredménye? Széthuzás az egyházak között, még a keresztény egyházak között is. Kizsákmányolás. Elnyomás. Háborúk. Éhinség. És lehetne sorolni.

És nem, nem hozott változást ez a tegnapi dátum sem. Mert nem tud hozni. A változást mi magunk kell meghozzuk, éspedig azzal elsősorban, hogy hirdetjük és éljük az Evangéliumot, és azt tesszük, amire Jézus tanított minket: "Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és minden erődből! Szeresd felebarátodat, mint saját magadat!" (Mk. 12, 30-31)


Megosztás a Facebook -on 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése